dilluns, 1 d’agost del 2011

ULTRA TRAIL ANDORRA

Una vegada passades les vacances i amb una mica de retràs, faig la cronica de la cursa ultra trail mitic d’Andorra celebrada els dies 15,16 i 17 de juliol. Com sempre vam desplaçar-nos a Andorra Juanjo Queral i jo. Despres de passar el divendres per Ordino i recollir els dorsals, les hores per pendre la sortida es feien interminables. Després d’un bon sopar, a les 11:00 de la nit,  amb focs d’artifici i un ambient genial es donava la sortida a la cursa. Mes de 500 corredors pels carrers d’Ordino começavem a correr entre la molta gent que ens donava suport. No m’enrollare molt explicant la cursa ja que dóna per moltes pagines, entre lo bonic i dur del recorregut i les innombrables anecdotes.


Les primeres pujades per la nit van estar dins de lo previst ja que pujavem bastant frescos, (la pujada al pic de Comapedrosa 2.900 m a dalt al cim ens vam trobar un gaitero i un timbaler  per donar anims a corredors, això si que ens va posar “gallina de piel” ja que estan tocant al peu del canyó del primer corredor  que passa a l’ultim sense descans), ja entrant durant la primera hora del matí pareix que et dóna més energia la sortida del sol però arriba el mig dia i el cansament i el calor fa que la cursa encara es fa més dura. 
La segona part de la cursa després del control de la Margineda, venia una de les pujades més dures pel desnivell, va ser la que temiem tots els participants i que a la gran majoria tenien el dubte de seguir o abandonar. Entrant a la segona nit ja les forçes estaven cada vegada més fruixes, però vam seguir endavant ja que el objectiu es trobava a prop. Cap a les 4 de la matinada Juanjo ja va acabar la cursa amb un temps de 28 hores, jo encara em trobava al quilometre 90 i em quedava dues pujades i dues baixades, aquestes es van fer eternes ja que el cansament es notava i molt. Després de les durissimes pujades, baixades i innumerables anecdotes, amb 36 hores vaig creuar la meta, repte aconseguit, els dos amb aconseguit estar Finisher a la Ultra Trail Mitic Andorra 2011. 

112 km     9.700 +



Xavi Tomas

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada