dilluns, 2 de maig del 2011

II CURSA DE PANXAMPLA

Bon dia nois, ja hi tornem a les andades, aquest diumenge 01-05-2011, desprès de 3 mesos de no realitzar cap cursa, he reaparegut a la cursa de Panxampla, un repte ambiciós, ja que tornar amb 30 km i un desnivell positiu de 2281 metres, feia una mica de po. Sols cinc Mont-bikers a la sortida, Cristian Moraru, Rafa Barbera, Eric Ruiz, Dani Climent i Ramon Montesó.  A les 8,00 del mati es dona sortida des de les piscines municipals, a l’entrada del poble gir a l’esquerra i en busca de la sendera GR-7. Aquesta sendera ens fa pujar fins al Corral de Marí), que es troba a mig camí per arribar al Coll de Paüls, gir a l’esquerra per emprendre  l’ascensió fins al cim del Tossal de Montclí on hi trobem el primer avituallament i el primer control de pas.


Un cop hem coronat el primer cim trobarem un descens força pronunciat i tècnic d’uns 300 metres que baixa fins la sendera, passant per la Cova del Vidre. Des d’aquest darrer punt  arribem fins el segon avituallament, la senda comença a empinar-se per una pendent pronunciada de quasi 3 Km fins arribar a la segona gran fita del recorregut, la Punta de l’Espina.
Una vegada a dalt la cursa baixa fins les Rases del Maraco, segon tercer avituallament i segon control de pas,  passem pel Coll dels Corralets on realitzem un baixada molt tècnica per un aixaragall que ens conduirà fins la Cova dels Adells. Quart avituallament, d’aquí girem a la dreta fins la Font de Bosc Negre, enguany baixava bastant aigua. Sense deixar aquesta sendera arribarem fins al Coll de Morera on hi trobem cinquè avituallament i tercer control de xips, iniciant la darrera pujada important, passant per Cova Pintada  i coronant el Masdeu on hi ha el sisè avituallament, situat al capdamunt del Toscà.
Realitzarem l’ultima gran baixada a través de les Fonts del Toscà i  amb els salts d’aigua com a testimonis, on hi ha el setè avituallament i quart control de xips, emprenem la tornada al poble passant ràpidament per la Font del Rouret , el Carrascot  i fins creuar el barranc pel Pas de Peret amb el vuitè avituallament, pujant cap el poble per la part esquerra en lloc de la part dreta de l’any passat,  un senderol ens deixarà en vistes d’Alfara de Carles i solament resta continuar fins a l’arribada a les piscines de nou.

16        Cristian Moraru             3H 49M.
30        Rafa Barbera                 4H 10M.
39        Erik Ruiz                      4H 22M.
46        Dani Climent                 4H 33M.
60        Ramon Montesó            4H 54M.

Fins un altra nois.

Ramon Montesó.

1 comentari:

  1. Cursa bastant dura pero molt bonica de paisatge! Es va xalar!

    ResponElimina