dilluns, 12 de setembre del 2011

IV Volta a Catí

Dissabte passat 10/09/2011, dos Mont-bikers van anar a fer la IV Volta a Catí, cursa de 21 km i + 1200 metres de desnivell, la sortida fou a les 8,00 del matí amb 300 corredors a la sortida, Després d’un parell de quilòmetres que comencen tirant una mica cap amunt arribem a la primera pujada (km 2,3 i cota 750 m) on abans trobem el primer punt d’aigua. La pujada es divideix en un parell de trams, un primer bastant empinat, per senda, que després es suavitza per vorejar una antiga paret pertanyent a l’antiga "Tanca dels matxos"
fins arribar a un petit coll (km 3 i cota 860m) amb unes vistes a la dreta de les Coves Miralles, a la paret de davant del barranc. Després ens fiquem en un primer tram de bosc, curt, i una pujada per arribar al Mas de la tancada, que el deixem a mà dreta per continuar en pujada fins agafar un nou camí per un nou tram de bosc d’alzina. Després, el camí ens torna baixada fins arribar a un nou coll (La Selleta, km 5, cota 990m), amb unes precioses vistes del Tossal de la Nevera i del Barranc de la Canaleta, on ens encaminem. Després de 0,5 km de baixada (una mica tècnica) arribem al segon avituallament (Font de la Canaleta, km 5,5, cota 870m).

Aquí comença la segona pujada, primer per un camí pel marge dret del barranc anem agafant alçada fins arribat un moment que creuem al costat esquerre, seguim un nou camí (deixant-nos el Tossal a l’esquena) per tornar a girar a la dreta i dirigint-nos a la base de la canal de pujada al Tossal (km 6,8, cota 1020m), on agafem un antic camí que voreja la pedrera i agafa alçada, primer de forma progressiva, després més directament cap amunt. Arribats a la canal, pugem pel centre, per terreny menys tècnic però inclinat, per arribar a una primera avant cim del Tossal. Uns segons per agafar aire i fer una ullada al tram de pujada i ataquem l’ultima part de la pujada, seguint les marques i buscant el millor camí, passarem per un tram una mica tècnic i arribem a fer cim al Tossal de la Nevera (1286m i km 7,8), on hi ha instal·lat un control de pas. La baixada coincideix en els seus primers metres amb la pujada, però de seguida agafa un camí més a l’esquerra, arribant al tercer control (Portera de Conrony, km 9,2, cota 1100m) després d’un tram de senda i camp a través que planeja bastant.

Després d’una lleugera pujada, agafem la preciosa senda dels Campanarets que, durant 1 km, ens porta per un petit bosc amb unes espectaculars vistes del Barranc de la Massada i del balneari de l'Avellà. Una nova baixada alguna cosa tècnica ens porta al punt d’avituallament del Coll del Catxo (km 11,4, cota 995m). Un cop avituallats, nou camí voladora que ens porta fins a la Bassa de Borxo, on agafem un nou camí més tècnic que es convertirà en un tram de barranc fàcil fins al Triador, on una nova pujada de 800m ens portarà
al Control de Pas i Avituallament del balneari de l'Avellà (km 14,2, cota 910m). El recorregut ens porta en direcció a la Glorieta, baixada curta i agafarem la famosa "Senda de l'infern", curta però exigent (a hores d’ara de carrera i de desnivells acumulats a les cames), que ens deixa en una pista que, primer per uns metres cap amunt i després en baixada, ens tornaran al Control del Catxo (aquesta vegada, km
16,2 i cota 995m). Després d’avituallament, agafem l’últim camí del recorregut, una preciosa senda que ens oferirà unes precioses vistes del Barranc de la Massada i ens porta fins a la Font de la Massada, on el terreny es torna barranc amb uns metres de ferm pedregós (300m) fins agafar la pista que ja s’enfila en direcció a meta. Abans, un últim punt d’aigua a 2km de meta ens permetrà refrescar-nos i després de 1 km de pista i 1km d’asfalt, entrarem al poble pel camí del Bosc fins Meta.

Després de tot, una cursa de Muntanya con ha d’esser, excloent la sortida i entrada al poble, que no el podem fer de terra.

101 Ramon Gasparín. 2H 34M

159 Ramon Montesó. 2H 49M

Ara amics fins Alcanar.


Ramon Montesó.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada