dimecres, 29 de juny del 2011

I CURSA DE LA MARCENCA DE BITEM.


El passat diumenge 26 de juny de 2011, es va realitzar una nova cursa del circuit de muntanya de les Terres de l’Ebre, era la primera de Bitem.
El Recorregut va ser de 23,55 Kilòmetres i 1.347 metres de desnivell positiu.
Aquesta vegada la representació dels Montbikers va ser tant escassa, que sols dos corredors varem fer acte de presencia, la nostra Pili i el redactor foraster de L’Aldea.
Vam sortin des de la zona esportiva de Bitem a les 8,30 hores, amb un forta calor que ja es notava,  passant per alguns carrers del poble i pel mig de tarongers, pujarem pel camí de Salva-aigües fins el Parc Eòlic i fins trobar la senda del Pilar. Aquí comença la muntanya, intercal·lant senda, camí i carena arribant al primer avituallament que estava situat a uns 5,5 km. de la sortida, molta calor però a l’arribada a l’avituallament l’únic consol que havia, era que la beguda estava fresqueta, allò va fer que durant un espai curt de temps el calor quedes apagada, però de cop empalmem la bonica sendera del Moret que ens torna a portar en dureta pujada fins el Camí del Mas de Lledó, llavors el calor va tornar a fer acte de presencia. 
De cop la part que a mi no m’agrada gens, tornem a trepitjar la Pista asfaltada, passant pel davant de la Bassa Gran, remuntem fins trobar la senda que baixa a la Font de Mas. Anem baixant fins els fons del Barranc dels Estrets i immediatament pugem a la Bassa del Rubí on trobem els segon avituallament als 10 km, (nota: beguda fresqueta I amb glaçons.  
 
Seguim en continua pujada per la sendera del Rubí fins el Mas de Lledó, a l'alçada del Mas torcem a la dreta per baixar per una Freixa fins el Barranc del Bassiol i pujar per l'altra Freixa fins la sendera de Mont aspre. A dalt de la segona Freixa trobem el tercer avituallament, estem propet dels 15 km, la veguda segueix fresqueta. Ara ja toca tornar a baixar per tota la senda de Montaspre fins el Barranc dels Tancats, durant uns dos kilòmetres anirem creuant del Barranc dels Tancats al Barranc de les Rocasses, la llera del barranc amb grava molt solta i que passa factura a les cames. Tornem a remuntar fins la sendera del Moret, abans però ens trobem el 4at avituallament als 20 km, la beguda segueix fresca, això es l’únic que va salvar-nos de no morir deshidratats. La sendera del Moret ens porta en una aspra baixada fins la Riera del Coent i immediatament el camí de Salva-aigües ens condueix fins la meta, allí l’únic que es buscava era la beguda que apagues la set i la forta calor, a la fi de tot, cursa bonica, distreta i salvada per la frescor de la beguda.


Felicitar a Pili per pujar al podi com a tercera de la seva categoria, felicitats Pili.

Ramon Montesó            3H 35M.
Pili Vidal                       3H 45M.

Fins l’altra nois.

(Ramon)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada